brancusi

   

TERÀPIA PSICOLÒGICA
TRASTORNS MENTALS

S’atén a persones que mostren diversos graus de patiment mental, des de persones que estan fent el dol per la mort d’una persona estimada, o que presenten algun tipus de problema concret a d’altres que tenen dificultats generalitzades, un trastorn mental sever que les incapacita en major o menor grau.

Hi ha diversos trastorns psicològics que s’atenen al centre Nexus, com ara:

TRASTORNS PER ESTRÈS O ANSIETAT

Molt freqüents en la nostra societat. Hi ha persones que tenen dificultats de concentració, que es posen nervioses en públic, que no s’atreveixen a expressar el que senten o pensen, etc. Disposar d’un espai terapèutic en el que es poden expressar tal i com son, sense pors ni neguits les va permetent aclarir-se i sentir-se més segures per enfrontar les dificultats quotidianes.

TRASTORNS PER DEPRESSIÓ

Hi ha persones que per diverses circumstàncies vitals estan deprimides. Moltes vegades son persones que no poden compartir amb els que els envolten tot aquest patiment, ja sigui perquè té a veure amb elles com perquè les desborda i tracten d’animar a la persona deprimida de manera inadequada. És per això que sovint resulta necessari disposar d’un espai terapèutic en el que poder expressar tot el malestar i sentir-se entesos i recolzats per, poc a poc, anar enfrontant la seva vida.

TRASTORNS DE PERSONALITAT

Hi ha persones que presenten, ja des de l’adolescència o l’inici de l’edat adulta, un patró de comportament que s’aparta marcadament de les expectatives de la  seva cultura. És un patró persistent i inflexible que s’estén a una àmplia gamma de situacions personals i socials. Les manifestacions poden ser cognitives, afectives, de relació interpersonal o del control dels impulsos. Aquesta manera de ser fa patir molt (a l’individu i/o als que l’envolten) i provoca un deteriorament social, laboral o d’altres àrees importants de la seva activitat. A aquestes persones se les pot ajudar a entendre més profundament el perquè del seu comportament i donar-los eines per enfrontar millor la vida.

ESQUIZOFRÈNIA I ALTRES TRASTORNS PSICÒTICS

Les persones que presenten un trastorn psicòtic, ja sigui esquizofrènia, un trastorns delirant, etc., necessiten una medicació adequada que els compensi. Així i tot els seus patiments necessiten ser escoltats. El que els hi passa els angoixa desmesuradament i la teràpia els pot donar un recolzament emocional, tot ajudant-los a pensar.

L’experiència tant en l’àmbit de a discapacitat intel·lectual com de les malalties mentals severes permet que des del centre Nexus es pugui atendre a persones que tenen un diagnòstic dual.

TERÀPIA SEXUAL - DISFUNCIONS SEXUALS

TERÀPIA PSICOLÒGICA - TRASTORNS MENTALS
FORMACIÓ
CURRÍCULUM
 
PÀGINA D'INICI